12 i 16 marca uczniowie klasy IIb TŻiUG wraz z nauczycielami /Natalią Mazur i Dorotą Głyżewską – Fijas/ przeprowadzili zajęcia edukacyjne połączone z lekcją kulinarną dla klas pierwszych SP im. Polskich Noblistów w Więcborku. Spotkania młodzieży naszej szkoły i uczniów SP są kontynuacją współpracy obu szkół. Pierwszoklasiści poznali różnorodność zastosowania kulinarnego owoców oraz możliwości podawania naleśników. Uczniowie CKZiU mogli przekazać swoją wiedzę i zaprezentować umiejętności gastronomiczne młodszym kolegom, które nabyli również podczas realizacji stażu zawodowego w Irlandii w ramach projektu "Kształcenie zawodowe bez granic" w programie Erasmus + i PO WER. Było to dla nich duże wyzwanie… Wspólne zaprezentowanie wykonanych potraw oraz degustacja stanowiły podsumowanie nietypowej lekcji. Mamy nadzieję, że tego typu działania edukacyjne dają wiele satysfakcji i pobudzają wyobraźnię uczestników. Następne spotkania już w maju, tym razem dla gimnazjalistów.
Organizatorzy