Najlepsi uczniowie TŻiUG /Natalia Barton, Weronika Marach, Małgorzata Ściesińska, Wojciech Nowak, Jacek Powalisz/ wraz z opiekunami p. Ewą Tomaszewska i p. Dorota Głyżewską – Fijas brali udział w 4 Forum Technologicznym nt.: „Żywność funkcjonalna i wygodna - trendy w przemyśle mięsnym” W trakcie całodniowego pobytu uczestnicy wysłuchali prelekcji i wykładów prowadzonych przez pracowników naukowych SGGW w Warszawie oraz przedstawicieli firmy AMCO zajmującej się tworzeniem i produkcją przypraw oraz dodatków do żywności. Uczniowie mogli bliżej poznać globalne perspektywy żywności funkcjonalnej i wygodnej, trendy w produkcji żywności funkcjonalnej z mięsa oraz perspektywy zmian legislacyjnych dotyczących dodatków do żywności. Ciekawie została przedstawiona koncepcja rozwoju produktu poprzez zastosowanie różnych sposobów marynowania mięsa. Organizatorzy spotkania przygotowali dla wszystkich uczestników lunch technologiczny zimny i ciepły. Degustacja produktów dała możliwość poznania i oceny nowej żywności. Dzięki uprzejmości Gospodarzy Forum / SGGW Wydział Nauk o Żywności/ młodzież naszej szkoły zwiedziła sale wykładowe i laboratoria technologiczne, w których odbywają się zajęcia ze studentami. Wykładowcy uczelni zapoznali uczniów także z możliwością kontynuowania nauki na Wydziale Nauk o Żywności oraz perspektywami zatrudnienia w branży spożywczej. Oby takich spotkań było więcej!

[ Galeria ]


Kalendarz

pon.
wt.
śr.
czw.
pt.
sob.
ndz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
April 2024
 

Nr konta RR

44 8162 0003 0000 0361 2000 0010

Perspektywy 2021

BIP

DBI

Patronat

Współpraca

Twarzoksiążka